• libya_design_Botalaq_Residence_01
  • libya_design_Botalaq_Residence_02
  • libya_design_Botalaq_Residence_03
  • libya_design_Botalaq_Residence_04
  • libya_design_Botalaq_Residence_05
  • libya_design_Botalaq_Residence_06
  • libya_design_Botalaq_Residence_07

Location

Benghazi - Libya

Year of completion

2012

Client

Private

Gross floor area

870 m²

Program

rentable space

Design team

Libya design

MEP/ Structural Engineer

Attour & Alebhar

Contractor

Hud Hud Contracting and Real Estate Investment

Status

Under Construction

Description

The project for Benghazi residence is based on the task of making private houses for three separate families on 500 m² plot, considering traditional Libyan house elements. In order to have their own privacy, they are divided both vertically and horizontally. All villas are accessible and connected through entrance garden space. Main villa - parent’s area, is planned to be in the ground floor oriented towards inner gardens. They enable good insolation to the main rooms, to reach high quality living standard. Other two villas are planned above the main one, dividing plot on two equal parts. Guest area is facing entrance garden and represents common area of three houses. On the other hand, all villas are revising Libyan traditional house in order to create a new value of living space, by rethinking their relations and proportions.

e-max.it: your social media marketing partner